December tip #2; Plan voor uit.

Vandaag staat weer een nieuwe tip voor je klaar en die gaan we eens beginnen met een ‘cheesy’ quote van Benjamin Franklin.

“‘If you fail to plan, you are planning to fail!” – Benjamin Franklin

In de tip van gister heb je gelezen dat jij je doelen voor december misschien iets moet bijschaven, maar ik heb niet gezegd dat het onmogelijk is om nog steeds een doel te halen. 

Heb jij de tip nog niet gelezen? Klik dan even HIER

Ook al wordt het een maand vol gezelligheid het betekent niet dat je dan de hele maand maar even wat losser moet gaan handelen en jij 1 januari weer opnieuw begint. Want ik wil niet dat jij de ‘Alles of Niets’ mindset gaat hanteren.

Deze tips zorgen ervoor dat jij ook in december goed je best doet en 1 januari al lekker in flow bent gekomen. 

Plannen is belangrijk

Door van te voren te plannen heb jij precies op papier of in je hoofd wanneer jij wat hebt en welke aanpak jij kan gaan hanteren. Door te plannen maak jij eigenlijk stap voor stap je eigen plan voor de maand december. 

Schrijf eens voor jezelf op papier op welke dag jij wat hebt staan!

Om een persoonlijk voorbeeld te geven:
– 2 december sinterklaas
– 24 december borrelen in de stad
– 25 december kerstviering schoonfamilie
– 26 december kerstviering familie
– 31 jan Oud en Nieuw 

In totaal zijn er dus 5 gelegenheden waarbij ik het wat moeilijker krijg. Maar dit betekent ook dat er sowieso 26 dagen zijn waarbij ik keihard mijn best ga doen. In die 5 dagen zijn er in totaal 2 dagen waarbij er eten op tafel komt waar ik weinig invloed op heb, maar ik wel invloed heb zijn de maaltijden daarom heen. Dus daar ga ik mij vol op focussen en ga ik voor die tijd voor mijzelf plannen wat voor maaltijd ik wanneer ga eten. 

Vandaag heb ik dus een sinterklaasviering waarbij ik ook alles heb uitgestippeld om ervoor te zorgen dat ik niet in een negatieve flow kom. 

Schrijf voor je zelf eens duidelijk op wanneer jij wat hebt staan en kijk eens naar hoeveel momenten er nog overblijven waar jij wel invloed op hebt. 

Simpel toch?

Als je hulp nodig hebt laat het mij dan weten maar hou zeker deze tips in de gaten, zodat jij dagelijks weer een portie informatie krijgt waarmee jij direct mee aan de slag kan gaan! 

Geef een reactie