Vegetarische gevulde aubergines uit de oven

Gevulde aubergines met vegetarisch gehakt en couscous

Minder vlees eten in 2019? Dan is dit recept wellicht iets voor jou!

Met deze vleesvervanger zorg ik dat er genoeg eiwitten in mijn avond eten zitten en met een aubergine per persoon heb je, je dagelijkse groenten behoefte ook meteen binnen. Ook weer eens iets anders, is het gebruik van speciale kruiden, namelijk za’atar kruiden. Het is een Midden-Oosterse kruidenmengsel en gewoon te koop bij de Albert Heijn of Lidl. Probeer het recept eens uit en laat me weten wat je er van vond!

Ps: dit recept is natuurlijk ook te maken met niet vegetarisch gehakt!


IngrediĆ«nten voor 2 personen: 

  • 2 aubergines
  • 175 gram vegetarisch gehakt (bijvoorbeeld kruimgehakt van vivera)
  • 30 gram ongekookt couscous
  • 100 gram gegrilde puntpaprika (uit pot)
  • 2 el hummus (naar keuze)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el za’atar kruiden
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Snijd de knoflook in dunne plakjes en de gegrilde puntpaprika’s in kleine stukjes. Halveer de aubergines en verwijder de inhoud met een lepel. Het vruchtvlees van de aubergine gaan we hergebruiken en kun je in kleine stukjes snijden.
  2. Leg de gehalveerde aubergines in een ovenschaal naast elkaar.  Bak ze 20 minuten op 180 graden in de oven. 
  3. Bereid ondertussen de couscous als aangegeven op de verpakking. 
  4. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en voeg er een scheutje olijfolie toe. Voeg de knoflook en de aubergine stukjes toe en bak deze ongeveer 2 minuten. Daarna kan het vegetarisch gehakt toegevoegd worden.  Bak het geheel al roerende 5-6 minuten tot het gehakt gaar is. Als laatste, voeg de za’atar kruiden, gegrilde puntpaprika en couscous toe en roer alles door elkaar. Breng het couscous mengsel op smaak met peper en zout.
  5. Haal de ovenschaal met de aubergines uit de oven. Vul de aubergines met het couscous mengsel.
  6. Plaats de ovenschaal terug in de voor verwarmde oven voor nog 10-15 minuten op 180 graden. 
  7. Serveer de aubergine bootjes met hummus en extra za’atar kruiden. Eet smakelijk!

Macro’s per portie:

Kcal: 354
Vet: 10,2 gram
Eiwitten: 28,7
Koolhydraten: 33,7 gram

Geef een reactie