Resultaat van Miriam Knight

Resultaat van Miriam Knight

In totaal ben ik in 14 weken tijd meer dan 10 kilo afgevallen

Ik ken Nigel eigenlijk al vanaf de basisschool. Mijn kinderen zaten op dezelfde school.Vanaf het voortgezet onderwijs zijn mijn zoon en Nigel bevriend met elkaar.

Ik ken Nigel als een keurige nette gedreven en gepassioneerde jongeman, die doordenkt over het leven.
Denkt na over bepaalde levensstijlen in combinatie met sport en eten. Je goed, fit en vooral gezond te voelen.
 
Hij vraagt wat je doel is, wat je wilt bereiken en op welke manier jij denkt dat het beste voor je is.

Ik heb fibromyalgie, dat is reuma in de weke delen en loop wekelijks bij de fysiotherapeut. De fysiotherapeut heeft hem een mail gestuurd over mijn zwakke plakken, met het advies waar rekening mee gehouden moet worden en welke spieren klaar zijn om te versterken. Ook heeft ze mijn karakter beschreven en aan Nigel voorgelegd. Ik ga vaak over mijn grens heen (toevallig op elk vlak), maar kan ook goed aangeven, waar mijn pijngrens ligt. Daarmee bedoelde ze dat ik heel goed het verschil voel tussen het gezond verzuren van mijn spieren, ontstekingspijn of fibromyalgie pijn.
Nigel heeft haar verslag echt goed doorgenomen! Je merkt aan alles dat hij het begrijpt, zich verdiept heeft en op de hoogte is van wat er zich in mijn lichaam afspeelt. Aan de hand daarvan is Nigel met een op maat gemaakt plan gekomen. Zowel op voeding als op sport gebied.

Tijdens de wekelijkse Personal Training, wordt ik behoorlijk afgemat en toch wel tot het uiterste door hem uitgedaagd of gestimuleerd. Wanneer hij twijfelt of ik “verkeerde” pijn heb, vraagt hij er naar.
Voorafgaand aan de wekelijkse training hebben we een gesprek over hoe het de afgelopen week ging met trainen in de sportschool en mijn voeding. Samen gaan we dieper in op de problemen waar ik tegen aan loop. Hij gaat samen met jou op zoek naar een blijvende gezondere levensstijl.

Wat ik bewonderingswaardig vind is, dat ik Nigel elk moment van de dag kan appen en hij vrijwel direct antwoord geeft. Tijdens zijn vakantie, rond etenstijd of zondagochtend om 9 uur, het maakt hem niet uit. Sterker nog ik mag zelfs bellen wanneer ik tegen een snaaibui aan zit, zodat hij mij er doorheen kan helpen en krijg ik op mijn kop wanneer ik hem niet  gebeld heb. Tijdens verjaardagen mag ik hem appen om te vertellen wat ik voor avondeten krijg. Dan geeft hij mij advies wat ik het beste kan nemen en beter kan laten staan. Ook bespreekt hij met mij mijn planning voor het eten de rest van de week. Nigel doet dan suggesties en geeft alternatieven.

In totaal ben ik in 14 weken tijd meer dan 10 kilo afgevallen, mijn maagomvang is 14 cm kleiner, taille 18,5 cm slanker en van mijn buik/heupen is er 16,5 cm af. Voordat ik bij Nigel PT ging doen liep ik steeds vast op de 5 à 8 kilo, meer raakte ik niet kwijt. Hij heeft dat weten te doorbreken.

Het afvallen gaat niet te snel, waardoor het vol te houden is en het er ook vanaf blijft. Door de gerichte training en het trainingsschema merk ik ook dat de cm’s die ik kwijt raak eigenlijk verhoudingsgewijs veel meer zijn dan de kilo’s die ik ben kwijtgeraakt.

Ook doet hij suggesties hoe jij je beter kunt ontspannen. Nigel wil dat jij je er aan houdt. Dat geeft de eerste periode juist meer stress. Tijd voor jezelf nemen terwijl er nog zoveel ligt wat moet gebeuren. Ja, een lastige. Gaande weg, zal het minder stress opleveren en alleen nog maar ontspanning geven omdat het een nieuwe gewoonte wordt. Een nieuwe gewoonte die bij je nieuwe levensstijl past.

Net zoals mijn, door hem aangeleerde, nieuwe simpele gewoonte om zittend te eten, je rust ervoor te nemen en vooral te genieten van wat je eet. Dan geeft het veel meer voldoening, waardoor je minder behoefte krijgt in ander eten. 
Soms gaat hij heel lang door met vragen over waarom ik iets gedaan heb, over iets wat we niet afgesproken hebben. Dat is irritant, maar wel zoals een echte coach het hoort te doen.

Hij laat je niet zitten met een opmerking zoals “ach je kunt een keertje de mist in gaan, dat gebeurd ons allemaal wel eens, volgende keer beter”. Sterker nog, Nigel laat zich dan niet afschepen met wat korte oppervlakkige antwoorden. Dat doet hij goed, zoals een goede coach het zou doen, je komt er niet zomaar onderuit. Samen wordt besproken waardoor het kwam. Was het moeheid, stress, emotie of iets anders? Hoe komt het dat je dan niet sterk bent, wat kun je daar aan doen, wat zijn de alternatieven? Hij denkt in oplossingen.
 
Kortom, Nigel is zoals een echte (gezondheids)coach hoort te zijn. Betrokken met een aanpak op maat.

Geef een reactie