Pompoenbrood

Pompoenbrood

Bananenbrood kennen we allemaal al, maar pompoenbrood is voor de meeste nog iets nieuws. Met dit recept maak jij heel makkelijk je eigen pompoenbrood en kan jij voortaan lekker afwisselen met je bananenbrood. Probeer het nu eens zelf door onderstaande stappen te volgen, simpel, lekker en voedzaam! 

Ingrediënten pompoenbrood

  • 400 gram pompoen
  • 150 gram speltmeel
  • 50 gram havervlokken
  • 1 banaan
  • 1 ei
  • Handje of 20 gram zonnebloempitten
  • 5 dadels
  • Eetlepel koekkruiden
  • 1 zakje bakpoeder

Bereidingswijze pompoenbrood

  1. Hak de dadels in stukjes, snijd de pompoen in blokjes en pureer de banaan met een vork.
  2. Verwarm de oven voor op 190 graden
  3. Zet een pan met water op het vuur, voeg de pompoen toe en kook de pompoenblokjes zacht in 15-20 minuten gaar.
  4. Pureer de pompoen met een stamper of een staafmixer, dat er grove stukjes van de schil in zitten is niet erg (vezels!).
  5. Voeg de gepureerde pompoen bij de gepureerde banaan. Voeg het ei, het meel, het havermout, de koekkruiden, de dadel stukjes en de bakpoeder toe en roer alles goed door elkaar.
  6. Bekleed een cakeblik met bakpapier en giet het beslag hier in. Top af met de zonnebloempitten.
  7. Zet de cake 40 minuten op 190 graden.
  8. Even laten afkoelen en daarna de cake in 10 plakken verdelen

TIP: Lekker met een beetje pindakaas bovenop!

Voedingswaarde per 1 plakje

  • Eiwitten: 3,8 gram
  • Koolhydraten: 16,3 gram
  • Vetten: 2,1 gram
  • 115 Calorieën per plakje pompoenbrood.

Probeer het nu zelf deze nieuwe concurrenten van je bananenbrood. Zoals je ziet is het makkelijk te maken, als het je is gelukt ben ik benieuwd naar je reactie. Laat je het mij dus even weten in de reacties of via social media?

Geniet er van! 

Geef een reactie