Rode Bieten Muffin

Rode bieten muffin

Het kan zijn dat je bieten niet altijd even lekker vind, maar door ze verwerken in dit recept krijg jij een heerlijke rode bieten muffin! Het klinkt raar maar laten we eerlijk wezen deze muffin moet wel gezond zijn! Deze muffin is namelijk niet vol gegooid met allemaal suikers en zoetstoffen maar is gewoon op natuurlijke wijze te bereiden. Gezond en lekker, als dat is waar je naar op  zoekt bent moet jij dit proberen. 

Ingrediënten voor de rode bieten muffin

  • 1 rode biet
  • 60 gram banaan (halve banaan)
  • 2 el (plantaardige)melk
  • 40 gram eiwitpoeder (chocolade smaak)
  • 50 gram havermeel/havermout/speltmeel
  • 1 ei
  • 7 gram bakpoeder
  • 2 el cacaopoeder
  • papieren muffin vormpjes of een siliconen muffin vorm

Recept om 4 rode bieten muffins te maken

  1. Snijd de rode biet en de banaan in kleine stukjes. Doe deze in een blender, samen met de melk en het ei. Zet de blender op de hoogste stand zodat er een glad beslag ontstaat.
  2. Voeg de havermout of meel toe, samen met 30 gram eiwitpoeder, bakpoeder en 1 eetlepel cacaopoeder.
  3. Blendeer het geheel tot een glad beslag.
  4. Verdeel het beslag over vier muffinvormen, zet deze 25 minuten in de over op 180 graden.
  5. Meng ondertussen 1 eetlepel cacaopoeder en 10 gram eiwitpoeder met 2 theelepels water zodat er een chocolade sausje ontstaat. Eventueel kun je meer water toevoegen als het te droog blijft.
  6. Haal de muffin uit de oven en garneer ze met de chocolade saus.

Voedingstoffen per rode bieten muffin

  • Eiwitten: 9,9 gram
  • Koolhydraten:: 17 gram
  • Vetten 3,2 gram
  • Calorieën per muffin: 135

Ik ben heel benieuwd of jij deze lekker vindt, laat je het mij dus even weten als je ze hebt gemaakt? 

Enjoy! 

Geef een reactie