Vegetarische gevulde zoete aardappel

Vegetarische gevulde zoete aardappel

Zoete aardappel, je kan ze bakken, frituren maar zeker ook vullen. Met dit recept maak jij de lekkerste vegetarische gevulde zoete aardappel die makkelijk is voor te bereiden en lekker is om op te eten. Dit recept komt oorspronkelijk uit Mexico en is ook nog eens vegetarisch. 

Ingrediënten gevulde zoete aardappel

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 2 Kleine zoete aardappels
  • 100 gram (vegetarisch) gehakt
  • 1/2 rode & gele paprika
  • 40 gram zwarte bonen
  • Halve avocado
  • Chili poeder
  • Komijnpoeder
  • Peper en Zout

Bereidingswijze voor de vegetarische gevulde zoete aardappel

  1. Leg de zoete aardappels op een bakplaat en zet deze dertig minuten in de oven op 180 graden.
  2. Snijd de paprika’s in kleine stukjes.
  3. Zet een pan op het vuur, voeg een scheutje olijfolie toe en bak het vegetarisch gehakt samen met de stukjes paprika voor ongeveer 4-5 minuten.
  4. Voeg de zwarte bonen en een snufje komijnpoeder toe. Voeg chili poeder, peper en zout naar smaak toe.
  5. Haal de zoete aardappels uit de oven en laat deze iets afkoelen. Gebruik daarna een lepel om de zoete aardappels uit te hollen.
  6. Schep het gehakt mengsel in de zoete aardappels en plaats de gevulde zoete aardappels terug in de oven voor 10 minuten op 180 graden.
  7. Prak ondertussen de halve avocado fijn en breng op smaak met zout en peper.
  8. Serveer de zoete aardappels op een bord en garneer met de geprakte avocado.

Eventueel kun je de vegetarische gehakt  vervangen voor normale tekent en is er nog de mogelijkheid om geraspte kaas en ‘hot saus’ toe te voegen voor een echte Mexicaanse ervaring.

Voedingswaarde per persoon

  • Eiwitten: 20 gram
  • Koolhydraten: 40,5 gram
  • Vetten: 13,4 gram
  • Totaal calorieën 363

Voor dit gerecht hoef jij niet het vliegtuig te pakken. Het enige wat je moet doen is even je sombrero pakken en het gerecht volgen om Mexico zelf thuis te proberen! 

Eetsmakelijk en geniet ervan ! 

Geef een reactie