Zelfgemaakte Granola

Zelfgemaakte granola

Zelfgemaakte granola heb ik de afgelopen 5 dagen al drie keer gemaakt, wat een uitvinding! Zelf ben ik altijd wel op zoek naar iets lekkers wat ik door mijn magere kwark of Griekse yoghurt kan doen. Alle muesli versies heb ik ondertussen gehad en de standaard granola vind ik wat te rijk aan calorieën. Daarnaast pluk ik ook altijd de noten uit de granola en nu dacht ik ga mijn eigen granola maken. Zelfgemaakte granola is zo fijn om in huis te hebben omdat het makkelijk is en alles wat jij lekker vindt er in kan doen! 

Bepaal zelf wat je er in doet! 

Wat heb je nodig voor de zelfgemaakte granola?

  • 50 gram Gepofte Durum Tarwe (Albert Heijn) 
  • 25 gram Kokos Snippers
  • 50 gram Bran Flakes
  • 40 gram Havermout grove vlokken
  • 30 gram Pompoenpitten
  • 30 ml Agave siroop
  • Zoetstof poeder
  • 10 gram Cacao poeder

Bereidingswijze zelfgemaakte granola

  • Verwarm de oven voor op 150 graden
  • Pak een bakplaat/ rooster en leg  af er een stuk bakpapier op.
  • Mix eerst de Durum Tarwe, havervlokken, Bran Flakes, pijnboompitten en kokossnipper door elkaar.
  • Verdeel in twee keer de Agave siroop door elkaar heen. Het idee is om na 15ml de bak even goed door te roeren, zodat alles goed gemengd is.
  • Strooi de cacao, zoetstof en eventueel kaneel over de ingrediënten en mix alles goed door elkaar.
  • Verdeel de mix op de bakplaat
  • Doe voor 15 minuten in de oven op 150 graden
  • Laat het eerst even rustig af koelen en verharden zodat die bite er lekker in terug komt

Voedingswaarde per 100 gram

Calorieën: 459
Koolhydraten: 59,7
Vetten: 17,5 
Eiwitten: 12,9

Je bent geheel vrij welke combinaties jij er mee maakt! Je kan bijvoorbeeld de durum tarwe ook vervangen voor gepofte rijst of er nog extra noten en rozijnen bij toevoegen! 

Wees vrij en maak vooral je eigen creatie er van. Ik ben benieuwd wat jij er van vind en of wat jouw favoriete combinatie is. 

Geef een reactie